Twitter Facebook

MEER DAN HANDEN AWARDS

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: MEER DAN HANDEN AWARDS door te sturen naar een vriend.

Winnaars Competentie Award en Innovatie Award

Vrijwilligers maken het verschil.

 

Tijdens de lancering van de website en digitalevrijwilligersvacturebank Opsterland heeft Wethouder Wietze Kooistra de "Meer dan handen awards" uitgereikt. Wederom aan 2 bijzondere mensen die zich al jarenlang vrijwillig inzetten voor de samenleving.

 

De winnaars zijn:

 

 

 

Jan de Beer, winnaar van de Competentie Award voor zijn jarenlange inzet binnen Landschapsbeheer Friesland.

Jan geeft leiding aan een groepje van 8 vrijwilligers die in de omgeving van Beetsterzwaag veel werk verzet. O.a. onderhoudswerk bij de particuliere boseigenaren in Beetsterzwaag, maar ook in terreinen van SBB. Daarnaast wordt deze groep ook ingezet in andere natuurgebieden in de gemeente Opsterland. 
Verder begeleid Jan ook leerlingen die in de  gemeente een Groene Maatschappelijke stage bij Landschapsbeheer Friesland komen doen. Ook voor mensen met een beperking is een plek binnen Landschapsbeheer, waar begeleiding en ondersteuning aan wordt gegeven.
Verder is hij locatieleider in Beetsterzwaag bij de Natuurwerkdag op 5 november 2011.
 

 

 

Henk Modderman, winnaar van de  Innovatie Award voor zijn werkzaamheden binnen de Inloopmiddag Beetsterzwaag, Rode Kruis, Plusbus en Stichting Platform Vrijwillige Thuishulporganisaties.

Henk is altijd op zoek naar nieuw manieren van samenwerken of middelen zo breed mogelijk in te zetten. Henk creeert mogelijkheden om de Plusbus voor meerdere doeleinden in te zetten, zodat er optimaal gebruik van wordt gemaakt. Maar ook nieuwe samenwerkingsverbanden opzetten zoals tijdens de NL.DOET dag, waarvoor een gezellige middag georganiseerd werd  vanuit het SWAL (Samen Weven aan het Leven) voor alle senioren rond Ureterp e.o. Henk is een groot voorstander van nieuwe kansen en mogelijkheden benutten en dit is voor het vrijwilligerswerk erg belangrijk.
 

Deze Awards zijn door de gemeente Opsterland ingezet om vrijwilligers(organisaties) te waarderen en het vrijwilligerswerk in de gemeente onder de aandacht te brengen.

 

Meer weten over het Europese jaar van de Vrijwlliger 2011 klik hier